понеделник, 26 октомври 2009 г.

Епопеята на връх Ubuntu 9.10 Част I

Опитвайки се да подкарам разни аудио приложения, се натъкнах на статия в която се споменаваше, че използвания в Ubunutu 9.04 (Разбирай Април 2009) софтуер Pulse Audio версия 9.14 не се препоръчвал и трябвало да се премине към 9.15.

И понеже няма ъпдейт в репозиторитата на Убунту за тази версия трябвало да се пусне скрипт който презаписва файловете и този скрипт трябвало да се пуска често, защото Убунту можел да презапише върху него и изобщо пълно мазало.

За това се реших да ъпдейтна към Октомврийската версия на Убунту Студио. Промених нужните настройки, отворих ъпдейт менижъра и си пуснах да си се ъпдейтва и докато си се ъпдейтваше използвах момента да хапна нещо.

Та така ъпдейтна се пуснах рестарт и не щеш ли изненадка :-)
Следващите няколко часа минаха в опити да се спаси каквото беше останало от системата. Накрая просто запържих на едно DVD Убунту Студио. Форматирах си дялчето и си спретнах системката на чисто.

А системката си разпозна повечето от драйверите, направи си настройките и светна пред мен като слънце.

Изтощен но удовлетворен си легнах.

На другия ден прозрях истината: Епопеята тепърва започваше...

Как подкарах звуковата карта Delta 1010lt, как инсталирах lamp с един клик, как монтирах Eclipse-а за първи път през репозиторито на Убунту, как накарах Апачето(Apache) да ръмжи като дзвер върху FAT32 USB Диска и др...

Очаквайте скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар